Sağlıkta Adalet Sen ana sayfa

Ciddi Ve Yakın Tehlike Varsa Çalışmak Zorunda Mısınız?

1 Kasım 2026

Ciddi Ve Yakın Tehlike Varsa Çalışmak Zorunda Mısınız?

Hukuk

01 Kasım 2026

1 dk okuma

Paylaş:

6331 sayılı Kanun m.13'e göre ciddi ve yakın tehlike varsa önlem alınana kadar çalışmaktan kaçınabilirsiniz; ücret ve haklarınız saklıdır.

Hayır. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun 13. maddesine göre:


  • İş sağlığı ve güvenliği kuruluna, kurul yoksa işverene başvurarak durumun tespitini ve önlem alınmasını isteyebilirsiniz.
  • Kurul acilen toplanır, işveren derhal karar verir; karar size yazılı bildirilir.
  • Talebiniz yerinde bulunursa gerekli önlem alınana kadar çalışmaktan kaçınabilirsiniz; bu sürede ücretiniz ve diğer haklarınız saklıdır.


Başvurunuzu yazılı yapın, tehlikeyi fotoğraf ve tutanakla belgeleyin. Destek için hukuk birimimize başvurun.


Kaynak: 6331 sayılı Kanun m.13

Etiketler:

#ciddi ve yakın tehlike

#6331 sayılı Kanun

#iş sağlığı ve güvenliği

#çalışmaktan kaçınma

#İSG kurulu

#Sağlıkta Adalet Sendikası

Görseller
Ciddi Ve Yakın Tehlike Varsa Çalışmak Zorunda Mısınız? - Gorsel 1