Sağlıkta Adalet Sen ana sayfa

Kullanılmayan Yıllık İzinler Yıllarca Birikir Mi?

1 Kasım 2026

Kullanılmayan Yıllık İzinler Yıllarca Birikir Mi?

Hukuk

01 Kasım 2026

1 dk okuma

Paylaş:

657 sayılı DMK m.103'e göre kullanılmayan yıllık izin en fazla bir önceki yıldan devreder; üçüncü yıla geçmez. Sağlık çalışanları için izin kuralları.

Hayır. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 103. maddesine göre yıllık izinler amirin uygun göreceği zamanlarda toptan veya bölünerek kullanılabilir, birbirini izleyen iki yılın izni de bir arada verilebilir. Ancak içinde bulunulan yıl ile bir önceki yıl dışındaki kullanılmamış izin hakları düşer; yani üçüncü yıla izin devretmez.


Sağlıkta Adalet Sendikası olarak sağlık çalışanlarına izin planlarını her yıl gözden geçirmelerini öneriyoruz. İzin talebi reddedilen ya da izin hakkı konusunda sorun yaşayan üyelerimiz hukuk birimimize başvurabilir.


Kaynak: 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu m.103

Etiketler:

#yıllık izin

#657 sayılı DMK

#izin devri

#memur hakları

#sağlık çalışanı

#Sağlıkta Adalet Sendikası

Görseller
Kullanılmayan Yıllık İzinler Yıllarca Birikir Mi? - Gorsel 1