Sağlıkta Adalet Sen ana sayfa

Kurumunuzdan Bilgi Ve Belge İsteyebilir Misiniz?

1 Kasım 2026

Kurumunuzdan Bilgi Ve Belge İsteyebilir Misiniz?

Hukuk

01 Kasım 2026

1 dk okuma

Paylaş:

4982 sayılı Bilgi Edinme Kanunu'na göre kurum başvurunuza 15 iş günü içinde cevap verir; başka birimden bilgi gerekirse süre 30 iş gününe uzar.

Evet. 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu'nun 11. maddesine göre:


  • Kurum, bilgi edinme başvurunuza 15 iş günü içinde cevap verir.
  • Bilgi başka bir birimden veya kurumdan sağlanacaksa süre 30 iş gününe uzayabilir.
  • Uzatma ve gerekçesi, 15 iş günü dolmadan size yazılı bildirilir.


Nöbet çizelgesi, puan cetveli, görevlendirme yazısı… Hakkınızı ararken önce belgeye ulaşın. Desteğe ihtiyacınız varsa hukuk birimimize başvurun.


Kaynak: 4982 sayılı Kanun m.11

Etiketler:

#bilgi edinme hakkı

#4982 sayılı Kanun

#bilgi edinme süresi

#belge talebi

#sağlık çalışanı

#Sağlıkta Adalet Sendikası

Görseller
Kurumunuzdan Bilgi Ve Belge İsteyebilir Misiniz? - Gorsel 1