Sağlıkta Adalet Sen ana sayfa

Sendika Üyesi Olduğum İçin Ayrıma Uğrar Mıyım?

3 Kasım 2026

Sendika Üyesi Olduğum İçin Ayrıma Uğrar Mıyım?

Hukuk

03 Kasım 2026

1 dk okuma

Paylaş:

4688 sayılı Kanun m.18'e göre kamu işvereni sendika üyeliğine göre ayrım yapamaz. Üyeliğiniz nedeniyle farklı muamele görürseniz ne yapmalısınız?

Hayır. 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu'nun 18. maddesine göre kamu işvereni, kamu görevlileri arasında sendika üyesi olup olmamalarına göre ayrım yapamaz. Sendikaya serbestçe üye olma hakkı Anayasa'nın 51. maddesiyle de güvence altındadır.


Üyeliğiniz nedeniyle nöbet, görevlendirme ya da başka bir konuda farklı muameleyle karşılaşırsanız tarih, yazışma ve tanık bilgileriyle belgeleyin ve hukuk birimimize başvurun.


Kaynak: 4688 sayılı Kanun m.18 · Anayasa m.51

Etiketler:

#sendika ayrımcılığı

#4688 sayılı Kanun

#sendika üyeliği

#Anayasa m.51

#kamu görevlisi hakları

#Sağlıkta Adalet Sendikası

Görseller
Sendika Üyesi Olduğum İçin Ayrıma Uğrar Mıyım? - Gorsel 1